Tuesday, June 5, 2012

Møte med veggen 2

Det er noe med vegger. Enten de er ute eller inne, stygge eller pene, så bærer de historie. En historie i overflate, struktur og farger, eller mangel på farger. 

2 comments:

  1. De første gangene jeg så bildet var det litt slitsomt. Jeg ble litt forvirret av de lyse platene nede til høyre, og det horisontale taket trakk samtidig blikket og oppmerksomheten veldig. Jeg likte heller ikke den store hvite intetsigende himmelen over huset, og skjønte ikke hvorfor du hadde tatt med den, det var merkelig.

    Så skjedde det noe rart, for nå er det plutselig de mørke vinduene som trekker blikket. Det kan være fordi det er sent på kvelden og huset her hjemme har falt til ro. Så da passer stemningen bedre med bildet.Nå ser jeg også at den nedre delen av veggen er et utbygg, og vinduet i andre er på en ark, det er altså ikke en flat vegg.

    Huset er skremmende dårlig forfatning, og lappet på som en gammel bukse, men virker ikke lenger koselig.Selv om jeg tror det har vært det en gang i tiden, med de fine smårutete vinduene og malte trevegger. Jeg tror det er ubebodd nå, eller håper kanskje at det er det.

    Den hvite tomme himmelen gir meg nå en følelse av tomhet, og komposisjonen forsterker det statiske, her er det helt dødt.Så det store sorte vinduet kan kanskje symbolisere et svart hull? Ikke et lystig bilde, men en fin illustrasjon på fravær av liv. Dette bildet kunne jeg hatt på veggen hjemme.

    ReplyDelete
  2. Tusen takk Linn. En mer utførlig takk ligger på FB.

    ReplyDelete